NYHEDSBREV

Nr. 32 - 4. november 2005Undervisningsrapport

I den kommende weekend bliver elevernes undervisningsrapport givet fri på Gideonweb.

Forældre, som har bedt om adgangskode kan se deres egne børns undervisningsrapporter. På mandag, den 7. november 2005 udleveres de kopierede rapporter til alle elever. Eleverne skal aflevere den ene kopi i underskrevet stand til skolen senest ved konsultationen.

Undervisningsrapporten er skolens beskrivelse af elevens udbytte af undervisningen på dette tidspunkt af skoleåret. Rapporten indeholder desuden en oversigt over de materialer, som er afsluttet og en vurdering af elevens "flid, orden og opførsel". Rapporten er bl.a. grundlag for konsultationen i næste uge. 

Forældrekonsultation

På tirsdag og onsdag eftermiddag og aften afholdes konsultationer for alle elever/forældre på Gideonskolen.

Vi har afsat 20 minutter til hver elev og glæder os til at møde både forældre og elever. Samtalen har til formål at uddybe undervisningsrapporten og drøfte andre forhold i og omkring skolen, som kan være betydningsfuldt for elevens skolegang.

Der vil være kaffe/the og kage til forældre og elever, så en eventuel ventetid kan foregå på en hyggelig måde. Skolens elever tilbydes forskellige aktiviteter, mens de venter.


Se David Broholm spille Mozart på viola, tryk her
 

Musik på tværs

På mandag, den 7. november 2005, får vi besøg af en musiker, som i samarbejde med Sjællands Symfoniorkester fortæller om sit liv som musiker og giver smagsprøver på sin musik. Det er eleverne i 5.- 6. og 7. klasse, som er inviteret til denne oplevelse. 

Arbejdermuseet

I mandags var elever fra 5. klasse på besøg på Arbejdermuseet. Det er et led i skolens undervisning at se på livsvilkår for danske familier i perioden fra 1900-tallet og frem til vor tid. Også denne gang blev det en noget chokerende og udfordrende oplevelse at erfare, hvordan familierne klarede sig i "gamle dage". 

Regn og rusk

Det er blevet efterår. Vi har skiftet til "vintertid". Fronter med regn og blæst kommer ind over os med jævne mellemrum. Igen er det tid til at se påklædningen lidt efter. Det er godt med vindtæt overtøj og regntæt fodtøj, når man skal i skole. Husk også på, at det er vigtigt med indesko, så fødderne får hvile. 

Rigdom

Elever i 7. og 9.-10. klasse afsluttede i dag et projekt til "Avisen i Undervisningen" under overskriften "Rigdom". Eleverne skulle lave et indlæg til en avis med den overskrift. Rigdom er et ord med mange perspektiver. Eleverne har derfor forfattet artikler, digte, tegneserier og meget andet som viser bredden i begrebet.

Dagbladene har udfordret alle landets skoleelever med dette, og konkurrencens vinder bekendtgøres i december måned.


Se flere billeder fra ugen, tryk HER