Nr. 31 - 28. oktober 2005

130.000 synger

I går var vi med til Spil Dansk Dagen 2005. Over hele landet - fra Skagen til Gedser - deltog skoleelever i fællessang. Danmarks Radio bandt projektet sammen og Radioens junior-pigekor sang for.

Vi havde samlet alle elever i skolens festsal for at synge med. Det er festligt og udfordrende at deltage i en sådan national samling.

Undervisningsrapporter

I øjeblikket arbejder skolens medarbejdere med at færdiggøre skoleårets første undervisningsrapporter til alle elever.

Vi regner med at lægge dem på nettet i weekenden omkring den 5. november. Forældre, som har adgangskode til Gideonweb, kan se deres barns rapport, når den er frigivet. Alle elever får den trykte rapport med hjem mandag, den 7. november 2005. Den ene kopi skal underskrives og afleveres på skolen igen senest ved konsultationen.

I løbet af næste uge sendes en nærmere forklaring hjem med en beskrivelse af de praktiske forhold omkring konsultationen. I lighed med tidligere kan forældre ønske tid til konsultationen, derefter udarbejder vi en samlet plan.

Internet-terminsprøve

Det var en positiv oplevelse for de fleste af vore elever at afprøve sig selv i forhold til den nye skriftlige prøveform i biologi og i fysik/kemi. Atmosfæren var ladet med koncentration og opmærksomhed, og det var rigtig godt at få prøvet modellen.

De øvrige terminsprøver i dansk, matematik, engelsk og tysk har været mere traditionelle. Nu er det så overstået for denne gang, og vi kan i næste uge fortsætte med en almindelige undervisning.

Vinterklar

Vejret har ændret sig i den sidste uges tid. Det er blevet mørkere om morgenen, når børnene møder i skole, og der har været lidt regnvejr. Det er vigtigt, at eleverne er "vinterklar". Det betyder at der skal være lidt mere check på overtøj og fodtøj. Når vi er inden døre, skal man have indesko på. Flere elever "glemmer" at skifte, men det er vigtigt. Det er godt for fødderne, og det er godt for gulvene. Vær også opmærksom på reflekser på overtøjet, når børnene skal til og fra skole.

En sjov dag

Vi har allerede tidligere fortalt om motionsdagen før efterårsferien. På skolens hjemmeside kan man se en en hel serie billeder fra dagen. Vi synes, at det er et besøg værd. Måske kan det også give anledning til mange hyggelige kommentarer fra børnenes egne oplevelser.

Kort og godt

Lise Museth er i praktik de næste tre uger. Det betyder, at hun kun er på skolen nogle af dagene.

5. klasse er på tur til Arbejdermuseet på mandag med Ulla Hansen.

Jul på Gideonskolen er i år fredag, den 9. december 2005 kl. 15 - 18. Allerede nu trænes der med de fleste elever for at blive klar til den store indsats i december.