Nr. 30 - 14. oktober 2005

Lokal vinder

Vi vandt ikke ABC: "Alle Børn Cykler" i den nationale konkurrence, men skolens 2. klasse vandt den lokale konkurrence på Gideonskolen. Alle klassens 15 elever deltog og tilsammen havde de opnået 139 cykeldage i perioden. Vinderne henlagde i onsdags en engelsktime til McDonald's og fik en velfortjent forfriskning. Tillykke med det.

National motionsdag

I dag - fredag, den 14. oktober 2005 - har skoler over hele landet afholdt motionsløb eller andre former for aktiviteter. På Gideonskolen har vi brugt de sidste par timer af skoledagen i Strandesplanaden med mange forskellige aktiviteter. Klasserne har på skift deltaget i motionsopgaver, som har været festlige og fornøjelige. Vi prøvede det samme sidste år med stor succes.

Bonusbutik

Det var nok den største bonusbutik nogensinde, torsdag den 13. oktober 2005. Forhallen bugnede af spændende muligheder. Eleverne kunne med deres velfortjente "bonus" købe nyttige og spændende ting og sager. For vore nye elever var det første gang - og derfor endnu mere overraskende.

Skolerejse til Sydafrika

I sidste uge blev det endelig afklaret. Skolens elever i 9. og 10. klasse skal deltage i en international elevkonference i Sydafrika. Samtidig bliver der anledning til en usædvanlig "Afrika-oplevelse".

Eleverne har selv betalt rejsen, og afrejsen finder sted fredag, den 18. november. Eleverne kommer hjem igen mandag den 5. december. Turen tilrettelægges i samarbejde med ACE i Sydafrika.

Terminsprøve

I ugen efter efterårsferien vil vore elever bruge en del af skoletiden til at gennemføre terminsprøver i dansk og matematik. Som noget nyt skal de også udfordres med en Internetprøve i naturfag. Det er Undervisningsministeriets nye prøveform, som er stillet til rådighed for os. Vi er naturligvis alle sammen spændt på det.

Adresseliste

Alle skolens elever har i dag fået en adresseliste med hjem. Den rummer alle skolens elever og medarbejdere. Vi beder forældre om at checke listen og give skolens kontor besked, hvis der skulle være fejl eller mangler. Vi beder alle om at behandle listen hensynsfuldt, så den bruges til sit formål.

Spil Dansk Dagen

Torsdag, den 27. oktober 2005 kl. 11 - 11:30 deltager alle skolens elever i den nationale "Spil Dansk Dagen 2005". DR RadioUnderholdningsOrkesteret og DR Radiopigekoret medvirker. Sidste år samlede arrangementer mere end 120.000 sangglade danskere. Via Internettet vil vi følge med og deltage i programmet. Vi har allerede trænet fem af sangene, som vi vil synge med på.

Efterårsferie

I næste uge er der efterårsferie. Så er den første fjerdedel af skoleåret gået. Det er godt at stoppe op og vurdere, om den del blev brugt godt. Det synes vi generelt. Når vi mødes inden længe til konsultationer vil vi sammen vurderer forløbet for den enkelte elev.

Gensynsglæde

På lejren fik vi et hjertelig gensyn med M’fang, som ellers har være lidt i baggrunden i en længere periode. Vore to dukker: Anton og M’fang er nu god venner igen.