Nr. 28 - 30. september 2005

Så er der lejr

På mandag skal skolens elever ikke møde på Gideonskolen. Vi skal på lejrskole. Vi møder derfor på Brøndby Strand station - BAGVED - kl. 08:30. Vi kører med S-tog til Hillerød og derfra videre med lokalbanen til Kagerup station. En lille spadseretur på 10 minutter fører os til Hvidekilde. Bagagen medbringes mandag morgen og læsses på en lastbil, så eleverne kun skal medbringe håndbagage til togturen.

Vi glæder os igen til at være på lejr sammen. Gennem årene har vi samlet mange dejlige og spændende oplevelser. Det er en god tradition vi har på Gideonskolen med disse lejrskoler. Det styrker fællesskabet og giver tid og plads til at knytte nye venskaber.

På skolens hjemmeside kan man se mange billeder fra tidligere skoleår. Gå ind i menuen under "Billedarkiv" og nyd de dejlige billeder.

Eleverne må ikke have mobiltelefoner med, men vi kan kontaktes på mobil 40 10 53 67 (Ib Johansen) eller 20 97 47 68 (Else Lange).

Eleverne kommer tilbage på næste fredag, den 7. oktober 2005. Vi ankommer til Brøndby Strand station kl. 12:02 med S-tog fra Hillerød, hvor forældrene forventes at afhente eleverne. Bemærk: Der er ingen SFO på næste fredag efter lejren.

ABC-cykler

Kampagnen er nu afsluttet og vi har haft rigtig mange elever med til at cykle hver dag. 91 børn har cyklet til skole. Det er rigtig flot. Vil ligger lige nu som nummer to i Vallensbæk kommune. Forældre, som har lyst til at følge både den lokale situation og den landsdækkende kan gå ind på ABC-cyklernes hjemmeside. Vore elever deltager i den landsdækkende konkurrence, og det bliver bekendtgjort først i oktober, hvilken skole, der har vundet.

Svampe som enzymer

En del af vore store elever deltog i et arrangement, som Københavns Universitet havde arrangeret i Botanisk Have. I onsdags oplevede man stort og småt om svampe. Det gjaldt både om at forstå teorien og opleve den praktiske side. Botanisk Have har lige nu Guinness Rekord i udstillede svampe, så der var meget at høre om samt at se og smage på.

Prøvesmagning af svampesuppe

Motion på Gideonskolen

Fredag, den 14. oktober er sidste skoledag før efterårsferien. Traditionen tro vil vi som de fleste andre skoler have fokus på motion. Vi planlægger et lignende arrangement som sidste år. Eleverne tilbydes en række forskellige opgaver, som alle udfordrer muskler, led og koordination. Der vil være normal undervisning frem til frokost, og derefter motionerer vi sammen med børnene. Når vi kommer hjem fra lejren vil vi give lidt flere praktiske oplysninger.

Datoer fremover

Uge 43: Terminsprøver for elever i 9. og 10. klasse.

Mandag, den 7. november hjemsendes Undervisningsrapporter.

Tirsdag og onsdag, den 8. og 9. november er der forældrekonsultation.

Fredag, den 9. december kl. 15 - 18 er der Familiejul på Gideonskolen.

Hilsen fra Dronningen