NYHEDSBREV

Nr. 26 - 16. september 2005


Kanon i kristendom

Undervisningsminister Bertel Haarder sætter igen fokus på Bibelen og Bibelens beretninger. Han ønsker, at der i faget kristendomskundskab skal være en "kanon" på samme måde, som det er tilfældet i dansk litteratur. Bibelens beretninger er vigtige for alle i Danmark - siger han. Kristendomskundskab er et kulturfag, og beretningerne er vigtige for forståelse af den danske kultur.

Vi behøver næppe at sige, at vi er enige med vores undervisningsminister også på dette punkt. Vi har af helt naturlige årsager fokus på dette på Gideonskolen.


Konsulenter fra Undervisningsministeriet
 

Konsulenter på besøg

I fredags havde vi besøg af to konsulenter fra Undervisningsministeriet. De kom uanmeldt, som det var varslet, for at se skolens undervisning. Vi havde en god dialog med vore gæster, og disse deltog i flere forskellige klasser og fag - med hovedvægt på skolens klasseundervisning.

 

Forældrekursus

Torsdag, den 22. september 19:00 - 21. Kurset er for skolens nye forældre. Vi vil orientere om Gideonskolens historie - både idémæssigt og faktuelt. Vi vil også forklare lidt mere om de begreber og rutiner, som skolens undervisning bæres af. Der er sendt invitation hjem til alle nye forældre, og vi beder om tilmelding senest på tirsdag, den 20. september 2005. Varmt velkommen.


Tillykke Dronning Margrethe
 

En hilsen til Dronningen

Mange af skolens elever har lavet en særlig hilsen i anledning af Dronningen og Prinsens besøg i Vallensbæk. Det blev til to ringbind med tegninger og breve, som vi nu har sendt til kongehuset. Der er stor variation i elevernes produkter, og mange af dem er rigtig varme, personlige hilsener. Vi ved, at det bliver vel modtaget, og vi tror at vi får en hilsen tilbage, når gaven er modtaget.

 

Kæledyr

4. klasse var i Zoologisk Have i går. Vi havde planlagt besøget i skolestuen sammen med en række andre besøg. Denne gang var emnet "kæledyr". Det var en rigtig god oplevelse for vore elever. Mange af dem har egne kæledyr, og det er nyttigt at få gode råd og hjælp fra professionelle.


Hvidekilde lejr
 

Lejrskole

Vi har planlagt lejrskole i uge 40. Det er i perioden, mandag, den 3. oktober til fredag, den 7. oktober 2005. Lejren gælder alle skolens elever fra børnehaveklasse til 10. klasse. Vi har været på Hvidekilde mange gange før. Vi oplever, at det er "vores" lejr. Der er rigtig meget plads både inde og ude til vore alle elever og til de mange aktiviteter, som vi planlægger.

Lejren vil have en del workshops, projektopgaver og ekskursioner foruden alle de mange andre almindelige "lejr-ting". Lejren koster 350,- kr. pr. elev, og der betales kun for de første to børn i en familie. Lommepenge er maksimalt 50,- kr. Der sendes nærmere information hjem med praktiske oplysninger inden længe.

 

ABC - alle børn cykler

I dag slutter ABC-kampagnen. Vi har haft mange børn på cykel, og det har været godt. Hver klasse har lavet en opgørelse, som vi nu sender til landsudvalget. Inden længe kåres den vindende skole. Vi vil dog også lokalet udpege en vinder. Tak for en god indsats.

 
Privilegietur i køkkenet ..... det smagte godt :-)

Se flere billeder fra ugen, tryk HER