Nr. 22 - 19. august 2005

Flyvende start

Nu har vi prøvet det nye skema i den første skoleuge. Det har været en flyvende start. Skemaet fungerer godt, og med nogle små ændringer får vi et meget velfungerende skema.

Skolens elever - især de store - har fået en stor udfordring, fordi der er rigtig mange gruppetimer. Det betyder, at arbejdet i lærecenteret må tilpasses den mindre tid, der er til rådighed. Elever i 8.-10. klasse vil automatisk få mere hjemmearbejde.

Vi har det godt

Der er en rigtig dejlig atmosfære på skolen. Eleverne trives og viser hensyn og har stor opmærksomhed - ikke mindst på de nye elever. Det er så dejligt at opleve den venlige og smilende holdning som eleverne møder hinanden med. Der er god grund til at rose eleverne - både her på skolen og hjemme.

SFO- og Fripladstilskud

Ansøgning om fripladstilskud og SFO-tilskud skal afleveres på skolen snarest muligt og senest den 31. august 2005. Der er to forskellige ansøgningsskemaer, men de ligner hinanden til forveksling. Sammen med ansøgningsskemaet skal vi have en kopi af forældrenes årsopgørelse 2004 fra skattemyndighederne. Vær opmærksom på datoen!

Cepos karakterliste

I denne uge offentliggjorde Cepos en karakterliste for alle skoler i Danmark. Det er en sammenlignende oversigt, som er baseret på skolernes resultater ved de afsluttende prøver. Oversigterne er trykt i flere aviser i denne uge og også kommenteret. En stor del af de kristne friskoler ligger flot på listerne. Det er dejligt.

Gideonskolen ligger ganske pænt på listen som nr. 50 ud af 1.581 skoler. Listen er offentliggjort på Gideonskolens hjemmeside. Vælg menupunktet "Lovkrav" og klik på "skolens gennemsnitlige karakterer".

Vi ved, at en sådan sammenlignende oversigt er "følsom". Den kan forandre sig fra år til år. Vi synes selvfølgelig at det er en interessant information, som vi med glæde lader gå videre til vore forældre.

Forældremøde

Tirsdag, den 6. september kl. 19:00- ca. 21.

Velkommen til alle forældre. Det er årets første forældremøde. Vi ser frem til at mødes og give en opdatering om skoleårets start og planlægning. Reservér aftenen. Der hjemsendes nærmere besked.

De nye elever

Vi er stort set færdig med testning af de nye elever. Vi glæder os til at mødes med forældrene, så vi kan udveksle erfaringer fra den første skoleuge og redegøre nærmere for resultatet af testningen.

Billedkunst

Dansk på de store klassetrin omhandler også billedkunst. Det er periodelæsning for alle elever i 6. til 10. klasse. Vi er i går startet med eleverne fra 7. klasse, og det har været en spændende udfordring. Simon Andreasen er særligt uddannet på dette område og formidler undervisningen. Undervisningen gives til grupperne i en 12 ugers periode.