Nr. 12 - 8. april 2005

Flygtning eller hvad?

I onsdags havde vi igen besøg af vicekriminalkommissær Steen Norup Andersen, som arbejder med flygtninge og asylansøgere. Emnet for dette besøg var "flygtninge". Også denne gang var det en øjen-åbner for vore elever at lytte til den vigtige information og forsøge at forholde sig til både de lovlige, etiske og følelsesmæssige perspektiver. Det var også godt at kunne rydde nogle fordomme væk. Der kom klarhed og præcision omkring Danmarks arbejde med at modtage og tilbagesende flygtninge.

Nogle af vore elever - og deres forældre - er på et tidspunkt kommet til Danmark som flygtninge. For dem var det også nyttigt at kende praksis og retsgrundlag i Danmark. Tak for en rigtig god undervisning.

Regnskab 2004

Skolens regnskab for 2004 er afsluttet. Skolens driftsoverskud er på ca. 250.000,- kr. Det beløb er hensat på skolens kapitalkonto med henblik på køb af ejendommen om nogle år. Skolens revisor vil ligesom tidligere år deltage i vort årsmøde i maj. Regnskab og revisionsprotokol vil blive gennemgået ved anledning.

Det er dejligt at se tilbage på et godt resultat. Det skyldes en fælles god indsats fra alle.

Indkaldelse til ÅRSMØDE

Onsdag, den 11. maj 2005 kl.19:00 på Gideonskolen. Dagsorden efter skolens vedtægter. Reservér dagen. Yderligere oplysninger følger.

De vilde svaner

Skolens 4. klasse har gennem et stykke tid arbejdet med H.C. Andersens eventyr: De vilde svaner. Det er et stort forarbejde, men nu er eleverne klar til at opføre eventyret som skuespil.

Forældre og søskende er inviteret til premiere på torsdag, den 14. april 2005 kl. 16:30. Bedsteforældre er også velkomne.

Nye fag

Engelsk: På mandag starter skolens ABC-gruppe på engelsk. Det er altid en spændende udfordring for eleverne, nå det tidspunkt kommer. Elsebeth Thomsen er vores ekspert på begynderengelsk, og hun vil også forestå undervisningen denne gang.

Matematik: Gennem nogle måneder har vi kørt forsøg med praktisk matematik i ABC-gruppen. Fra næste uge vil eleverne i B2-3-4 også omfattes af samme undervisning. Både elever og medarbejdere har haft fine oplevelser af denne udvidelse af undervisningen.

Velkommen til: Forår, fest og farver

Torsdag, den 28. april 2005 kl. 18:30. Skolens elever præsenterer gospel i dans, drama og sang. Graham Yoko fra Sydafrika medvirker. Alle skolens familier er velkomne.

Personalia

Finnur Petterson slutter på Gideonskolen til 1. maj. Den lange rejsevej fra Hillerød til Gideonskolen har gjort udslaget. Finnur er fra 1. maj ansat på en anden kristen friskole i Hillerød. Vi har haft et godt samarbejde, og derfor er det trist at skulle sige "farvel". Vi vil ønske alt godt med den nye opgave og tak for en dejligt tid sammen på Gideonskolen.

Næste skoleår

Næste skoleår starter torsdag, den 11. august 2005 kl. 09:00 - 11:00. Skolens plan over ferier og fridage er nu fastlagt.