Nr. 11 - 1. april 2005

Sidste periode

Det har været godt at mærke lidt mere varme i luften i denne uge. Foråret er på vej. Vi har stillet urerne til sommertid, og det er også et signal, som hører foråret til.

Påsken deler naturligt skoleåret op, så vi nu er begyndt på den sidste periode af dette skoleår, og det er en vigtig arbejdsperiode for alle elever på skolen. Nu skal slutspurten sættes ind på en række områder, og indsatsen skal reguleres i forhold til behovet.

Vi har ingen afsluttende prøver i år. Alle elever på 9. klassetrin fortsætter i 10. og har valgt at vente med afsluttende prøver til det tidspunkt. Det giver en mindre stresset arbejdssituation i slutningen af skoleåret.

Planlægning af næste skoleår er så småt i gang. Der er nye fagområder, som skal tages med til næste år, og vi arbejder på beskrivelser af de nuværende fag i tråd med det, som allerede er fremlagt ved skolens halvårsmøde.

Alt i alt ser vi frem til en rigtig god og dejlig periode i den sidste fjerdedel af skoleåret.

Læseraketten

I onsdags havde vi besøg af en medarbejder fra Ibis - Uddannelse skaber udvikling. Alle elever læste eller fik læst højt af en lille bog, og nogle elever dekorerede papfigurer med farver, stof, perler o. lign. Vor gæst ville gerne opleve, hvordan læse-udfordringen blev modtaget af vore elever, og hun fik da også syn for sagen.

Det var et spændende initiativ, som gav vore elever en mulighed for fordybelse i læsning på mange niveauer. Samtidig - og nok endnu vigtigere fik de øjnene op for, at der er børn i andre lande, som ikke har samme muligheder for skole og uddannelse som de selv. Eleverne tog godt imod udfordringen, og syntes, at det var spændende at lave "noget helt andet".

Carl Nielsen

I onsdags startede vi med byggestensprojektet sammen med Sjællands Symfoniorkester. I år gælder det Carl Nielsen. To musikstuderende arbejdede med rytmik med vore elever fra juniorlærecenteret. De fik en indføring i orkesterets arbejde med Carl Nielsen og fik også selv anledning til at praktisere. Vi har flere samlinger foran os med samme formål, inden koncerten løber af stablen.

Forår, fest og farver

Reservér torsdag, den 28. april 2005 kl. 18:30. Vore elever vil præsentere et gospelprogram i dans og sang. Det er Rose Broholm, som har kreeret et program for hele familien. Ved samme anledning vil Graham Yoko fra Sydafrika bringe en hilsen, velkommen.