Nr. 02 - 14. januar 2005

Du er noget særligt

Ved andagten i tirsdags fortalte Marianne Riis på en meget levende og engagerende måde beretningen om "Den fortabte Søn". Faderens kærlighed - også til den fortabte søn - er så stor, at det udløser fest og glæde, da han kommer tilbage efter at have mistet alt. Sådan er Guds kærlighed til os. Vi er noget særligt - vi er værdifulde.

Krøniken

På Gideonskolen har vi vores egen "krønike". I en del af det nye orienteringsmateriale som vi benytter, beskæftiger vi os med børn i forskellige tidsperioder. F.eks. børn i 1800-tallet, 1900-tallet etc. I hæftet om 1930'erne lærer eleverne om levevilkår på land og by i perioden før anden verdenskrig.

Hverdagslivet i København er ganske interessant, og ligner på mange måder det, nogle af os oplevede i 1950'erne.

I går har nogle elever lavet varm kærnemælkssuppe med rosiner. Da jeg var dreng synes vi, at det var rigtig dejligt. Men smagen har forandret sig over årene - måske er kærnemælken blevet anderledes? Eleverne laver suppen og smager på den som en del af projekterne i dette materiale. Det er jo ganske interessant i sig selv. Her er et lille situationsbillede fra kærnemælkssuppen.

Fripladstilskud

I lighed med tidligere år har vi modtaget knap 40.000,- som tildelt fripladstilskud. Dette beløb fordeles mellem forældre, som har ansøgt, og det udbetales i slutningen af januar 2005, når skolens bestyrelse har taget stilling til fordelingen af pengene. Der anvendes samme fordelingsnøgle som tidligere år. Alle ansøgere får besked, uanset om de modtager penge eller ej.

PACE-opkrævninger

I går modtog skolens elever opkrævninger for brug af PACEs i perioden fra efterårsferien til jul 2004. Vi beder forældre om at indbetale pengene senest 1. februar 2005.

Egeholmskolens svømmehal

Privilegie-tur

Sidste fredag var vi på privilegietur til Ishøj svømmehal. Næsten 60 elever deltog. Det var en "våd" og en dejlig oplevelse. Ishøj svømmehal har et noget større bassin end det, vi er vant til på Egholmskolen. Der blev svømmet nogle lange distancer og sprunget både fra et, tre og fem-meter vipperne. Vi er i øvrigt fortsat meget glade for den enestående mulighed vi har for svømmeundervisning på Egholmskolen.

I dag har vi haft et multitilbud på Gideonskolen til de elever, som har privilegier. Det er tilbud om skolekøkken, computeraktiviteter, og kreative udfordringer af forskellig art.

En god arbejdssituation

Vore elever arbejder godt. Både i grupperne og i lærecenteret er der et spændende engagement. Der er tid til fordybelse og til at komme fremad. Generelt er vi ganske stolte af vore elever. De yder en flot indsats og når langt.

Det er en god arbejdsperiode, vi er inde i. Der er ikke så mange ekstraordinære aktiviteter i de første måneder i det nye år, så der er tid til at finde en god hverdagsrytme. Godt klaret til vore elever.

Sjællands Symfoniorkester

Vi er med igen. Elsebeth Speyer har givet plads til Gideonskolen elever i det musikalske oplevelse med orkesteret. I år bliver det Carl Nielsens 4. symfoni, som opføres i Kultursalen i Lyngby Kulturhus i april 2005. Spændende - ikke!