NYHEDSBREV

Nr. 01 - 7. januar 2005


   

Godt nytår

Vi ønsker alle skolens elever og forældre et rigtig godt nytår 2005. Vi er kommet godt fra start og har taget fat på det daglige arbejde med stor energi og klare mål.

Katastrofen med tsunamien i fjernøsten har ind imellem også fået plads i vores samtaler. Vi har helt naturligt givet en orientering og bedt for de mange berørte. Til nogle grupper har det været nyttigt at fortælle den geologiske baggrund for katastrofen. Heldigvis er ingen af skolens familier direkte berørt af katastrofen, men det berører os alle sammen meget alligevel.

Vi ser frem til en spændende år på Gidenskolen og glæder os til at præsentere det nærmere, når vi mødes med forældrene til vores midtvejsmøde i begyndelsen af februar 2005. 

200 år

H. C. Andersen blev født for 200 år siden. Det vil blive markeret på mange måder i løbet af det kommende år. Vi har også valgt at sætte den berømte danske forfatter i centrum for skolens undervisning i det næste halvår på mange måder.

Både H. C. Andersens liv og forfatterskab, vil indgå i planerne. Der bliver aktiviteter i dansk, formning, historie foruden teater og drama gennem powerpoint og video. Mange af planerne forventes at udkrystalliseres i den nærmeste fremtid. 

Besøg af Dorte Futtrup

Mandag, den 17. februar 2005 får vi besøg af Dorte Futtrup. Hun er en anerkendt fortæller, og vil give vores elever en oplevelser af sin fortællekunst med fokus på H. C. Andersen. Eleverne vil blive delt i to grupper og hver gruppe får en oplevelse af usædvanlig karakter. Vi glæder os til det spændende besøg. 

Ny skolelæge

I mandags hilste vi på vores nye skolelæge. Hun hedder Birgitte Brandt. Hun er ansat i Vallensbæk kommune og skal også betjene Gideonskolen. Hendes opgave bliver først og fremmes at være med ved sundhedskontrol af elever i børnehaveklasssen og på 9. klassetrin.

Den 31. januar og 7. februar er der afsat tid til børnehaveklassen. Det er almindeligt, at forældrene er med ved dette besøg. Der hjemsendes nærmere besked, så forældre kan ønske dage og tid. Vi vil i videst mulige omfang tage hensyn til dette, når vi planlægger dagene. 

Personalia

Charlie Haller er vendt hjem fra Cap Verde øerne og er fra 1. januar 2005 ansat som servicemedarbejder på Gideonskolen. Det har været rigtig dejlig at byde Charlie velkommen tilbage.

Rose Broholm er tilbage efter en længere sygeperiode. I går fik en del af vore elever igen en oplevelse sammen med Rose Broholm til træning. Velkommen tilbage.


Nogle af Gideonskolens elever ser på /SKOLE i september 2004
 

DR /SKOLE

En af de nye programflader på Gideonskolen er lavet i samarbejde med Danmarks Radio. Gennem længere tid har DR arbejdet med klargøring af et omfattende historisk arkiv med billeder, video, lyd og undervisningsforløb.

Vi har været tilmeldt fra begyndelsen og får derfor som nogle af de første en særlig server, som skal sikre god afvikling af de mange programmer. 

Rigtig påklædt

Blæst og regn er udsigten for de næste mange dage. Det kræver at fodtøj og overtøj er tilpasset årstiden.


Se flere billeder fra ugen, tryk HER