NYHEDSBREV

Nr. 41 - 22. december 2004 

Juleafslutning

I dag har vi holdt juleafslutning med alle skolens elever. Programmet er en tradition, som vi selv har udviklet på Gideonskolen.

Første halvdel af programmet er en gudstjeneste. Vi tænder adventslysene og synge en julesang, og så giver vi ordet til Marianne Riis, som i år har valgt at fortælle eventyret om "Den lykkelige Prins" og bruge den som baggrund for Jesu fødsel, som er Guds gave til os.

Anden del foregår omkring juletræet. Vi synger julesange og lytter til en julefortælling. Der er en lille gave til hver elev. Derefter er der en forfriskning i spisesalen inden eleverne sendes på juleferie. 

Guds gave

Jesus er Guds gave til mennesker. I Esajas bog, kapitel 9 læser vi: Et barn er født os, en søn er givet os, og herredømmet skal ligge på hans skuldre. I Jesus Kristus blev Gud menneske, og han kom til jorden for at virkeliggøre sin plan om frelse til enhver, som vil tro på, at Jesus er Guds søn.

På Gideonskolen har vi gjort os stor umage med at pege på det centrale i julen. Vi har ikke glemt traditionerne, men vi ønsker mere end alt det ydre at holde fast i julens virkelige budskab: Gud er kommet til os for at være nær hos enhver, der ønsker det.

Maria oplevede det, hyrderne oplevede det, de vise mænd oplevede det ... og generationer efter oplevede det. Den samme oplevelse kan fås i dag. Englenes budskab til hyrderne på marken lyder til alle mennesker: Ære være Gud i det højeste og på jorden! Fred til mennesker med Guds velbehag!

Gud ønsker også i denne jul at bringe fred til mennesker. Det gælder en indre fred, som overgår al forstand, som er der på trods af al ydre "ufred". Med disse ord og den betydning skal der fra Gideonskolen lyde til alle vore familier: Rigtig glædelig og velsignet jul. 

Farvel

I dag har vi sagt "farvel" til Lillian Lögdal, som ophører i sin ansættelse på Gideonskolen med udgangen af december. Lillian har selv valgt at arbejde med noget andet, og det ønsker vi hende held og lykke med. Tak for nogle gode år på Gideonskolen. Vi sætter meget pris på dig og vil savne dig. 

Første skoledag

Første skoledag efter juleferien er mandag, den 3. januar 2005. Det er en helt almindelig skoledag, og skolens elever skal møde kl. 08:30.


Mælk i det nye år

Vi har modtaget oversigt fra Dansk Skolemælk over elever, som skal have mælk i det nye år. Hvis forældre har overset betalingsdatoen i slutningen af november, har vi modtaget nye girokort, som kan rekvireres fra skolens kontor. Betalingsfristen er den 14. januar 2005, men det betyder også, at mælken først leveres i slutningen af januar.


Nye computere

Nu er alle de nye computere tilsluttet og eleverne arbejder på dem. Det er en meget stor indsats, som først og fremmest Lars Schultz har udført. Tusind tak for det. Nu kan skolens elever arbejde med de nyeste programmer i en særdeles velfungerende computerflade med den nyeste teknologi. 

ABC-diplomer

Elever i ABC gruppen modtog deres velfortjente diplomer for gennemført læseprogram. Nu læser de på livet løs, og det tegner godt med udviklingen. Tillykke med det.


Se flere billeder fra ugen, tryk HER