NYHEDSBREV

Nr. 33 - 29. oktober 2004 

Mange samtaler

Så nåede vi også denne gang de mange samtaler med elever og forældre. Det var rigtig dejligt. Vi ønsker, at det skal være en god oplevelse for alle, og en god anledning til at bygge videre på relationerne mellem skolen og familierne. Også i de situationer, hvor følsomme forhold skulle drøftes, er der vores indtryk, at det kunne gøres i åbenhed og med respekt.

Vi har nået næsten alle familier. Der er ganske få som mangler, og de samles op i løbet af kort tid.

Det har også været en anledning til at høre forældres vurdering af arbejdet på skolen. Vi er meget taknemmelig for de mange gode signaler, også for de velmente anbefalinger. Tusind tak for engagementet. 

Professor i etik

Vore elever på de ældste klassetrin mødte professor, dr. med. Søren Holm i tirsdags. Søren Holm har siddet i Det Etiske Råd i to perioder i Danmark, og rådgivet regering og politikere i forbindelse med bl.a. lovgivning mv.

Med udgangspunkt i generelle informationer om filosofi i det gamle Grækenland (Sokrates, Herodot o.a.) førte Søren Holm linjen frem til vore dages store udfordring omkring etik både i forbindelse med lægebehandling og mange andre moderne spørgsmål.

Det var et særdeles givende og meget udbytterigt besøg. Tak for det. Vore elever har fået noget at tænke over. 

Medarbejdere

Vi venter fortsat på, at Lillian Lögdal og Rose Broholm skal blive raske og kommer på banen igen. Vi har i dag budt en ny medarbejder velkommen fra Sydafrika. Hun hedder Lynette Rousseau og skal være hos os et halvt års tid eller mere. Det er en stor glæde at byde hende velkommen.

På mandag får vi en praktikant fra en anden skole på besøg. Det er storesøster til en af vore egne elever.

Så har det lagt sig til rette med ansættelse af en servicemedarbejder (bl.a. med pedelfunktioner.) Det er en flex-job ansættelse, og der er først en praktikperiode, som starter på mandag. Vores nye medarbejder hedder Charlie Haller, og vi glæder os til at byde ham velkommen.


Lynette Rousseau

Mange nye ansøgninger

Sidste uge havde vi ca. 20 forældre til et "efter-fyraftens-møde". Det har resulteret i mere end 20 nye ansøgningsskemaer. Det var en fornøjelse at fortælle om skolen, og der var en flot respons med ønske om optagelse af familiernes børn på Gideonskolen. 

November

November er lige rundt om hjørnet. Vi tager fat på den næste periode af skoleåret. Det plejer at være en god arbejdsmåned. Det er lidt mørkere i vejret, men samtidig er den en god inde-måned. Der kan nås meget, og det vil vi inspirere vore elever til.

Midt i november har vi igen reserveret tid til et besøg i zoologisk have. Det bliver en arbejdsdag med dyrene. Der er også tilrettelagt et tegnekursus på Thorvaldsens museum.

Husk sommertid ophører på søndag - stil urene tilbage.

Se flere billeder fra ugen, tryk HER