Nr. 30 - 1. oktober 2004

Hjemme igen

Så er vi hjemme igen efter en vellykket lejrskole på Stevninghus i Sønderjylland.

Vore elever har haft mange dejlige oplevelser, og alt forløb godt. Det kan godt være, at nogle af eleverne er lidt trætte, men vi tror, at de alligevel har meget at fortælle.

Vejret var godt de fleste dage. Men vi havde også regn de første par dage. Lejrområdet var spændende og fyldt med aktiviteter. En nybygget, "gammel", vikingelandsby er blevet opført bl.a. med hjælp fra Mærsk-fonden. Her tilbragte en del elever rigtig megen tid.

Vore elever i BH-klasse og ABC havde deres helt egen tid i vikingelandsbyen og prøvede at spise "vikingemad" - sådan da! Geden, Esmeralda, og kaninerne Plus og Minus blev flittigt besøgt. Ponyen, Lukas, fik også mange gæster.

På 1. klasse

DSB skolerejser havde virkelig givet os en fornem betjening i år. Vi kørte med IC3 tog frem og tilbage. Vi havde 3 hele togvogne til rådighed og mere end 200 pladser. Elever i BH og ABC kørte på udturen på 1. klasse. Det var jo i sig selv spændende. Turen varede kun 3 timer med tog.

Igen i år kørte Johnny Grønhøj bussen for os. De ældste drenge var med bussen sammen med Finnur Petersson. Tak for den indsats og for hjælp med al bagagen.

Teknorama

De fleste elever besøgte Danfoss og fik både historien og den aktuelle situation. Besøget i Danfoss' museum og Teknorama var en oplevelse for sig selv. På en spændende måde fik vore elever mulighed for at prøve kræfter med teknikken i stor skala. Det glemmer de ikke lige med det samme. Besøget af de mange tekniske udfordringer blev lavet som en konkurrence mellem de hold, som eleverne var delt op i. Det var selvfølgelig med til at holde gejsten oppe.

Dybbøl - 1864

Historiecenteret i Dybbøl var en anden af de meget spændende oplevelser. Gennem moderne teknik blev vi ført tilbage til den meget vigtige begivenhed i 1864. Danmark mistede 3/5 af sit landområde, da man tabte krigen. En dygtig guide redegjorde for omstændigheder og konsekvenser.

Eleverne kunne prøve kanoner og geværer, og fik en forståelse af datidens krige og soldaternes liv. Det var flot.

Naturoplevelser

Foruden de "store" ture var der flere små. Det er vigtigt at vore elever kender til naturen. Vi havde en naturvejleder til at vise eleverne rundt. Selv om det var mudret og vådt i skoven, fik de en fin oplevelse.

Alle elever var på løb i naturen. Denne gang skulle man fordybe sig i nogle af opgaverne og behøvede ikke at lave alle.

Ugen før efterårsferien

Vi nærmer os efterårsferien. Der er en uge tilbage med almindelig skolegang. Vi planlægger en Bonusbutik på torsdag, den 7. oktober. Mange elever har rigtig mange bonus, som gerne skulle omsættes i noget nyttigt, praktisk og sjovt.

Der er ingen SFO i efterårsferien.

Se flere billeder fra lejren, tryk HER