Nr. 29 - 24. september 2004

Så er der lejrskole

På mandag, den 27. september 2004 skal vi på lejrskole. Turen går til Stevninghus i Sønderjylland. Det er en oplevelseslejr, og vi glæder os til at se nærmere på lokalområdet. Der er mange historiske forhold vi skal se og opleve, og der er en lokal geografi, som vi kan blive lidt klogere på.

Skolens elever har modtaget nærmere oplysninger om, hvad man skal medbringe, og hvordan vi kommer frem og tilbage. Hvis man har forlagt sedlen med informationerne, så kan man finde alle oplysninger på skolens hjemmeside.

Afgang: Mandag, den 27. september 2004 kl. 09:00 på Høje Taastrup Station. Bagagen sendes med bussen, men alle elever skal med samme tog.

Hjemkomst: Fredag, den 1. oktober 2004 kl. 12:43 på Høje Taastrup Station. Med mindre andet er aftalt, afhentes børnene dér på dette tidspunkt. Der er ingen SFO fredag, den 1. oktober 2004.

Velkommen på lejrskole.

Besøg af folketingsmedlem

I onsdags havde vi besøg af Marianne Jelved, som er formand for Det Radikale Venstre. Marianne Jelved fortalte om sit politiske liv, og besvarede elevernes mange spørgsmål. Det var et særdeles positivt og givende besøg. Vi fik også en ærlig og redelig præsentation af mennesket bag politikeren.

"Hvad vil du gerne huskes for som politiker?" "Hvad har været den sværeste situation, du har stået i?" "Hvilke tre mærkesager vil du fremme, hvis du bliver statsminister?" "Hvad er din holdning til en nedsættelse af valgalderen?" - det er blot nogle få af de mange spørgsmål, som blev besvaret sobert og redeligt. Tak for et rigtig dejligt besøg.

Hands-on på Rådhuspladsen

I dag har en større gruppe af vore ældste elever besøgt "Dansk Naturvidenskabs Festival" på Rådhuspladsen. Vi har længe haft reserveret plads til dette besøg. En række universiteter har har i perioden 24. sept. til 3. okt. ønsker at præsentere skoleelever for "Opdagelser og Opfindelser" og en række praktiske eksperimenter for at fremme elevernes forståelse og interesse for naturvidenskaben. Det passer flot ind i vores skoleprogram på dette område.

Tøj til al slags vejr

Vi fik et par regnbyger i denne uge. De fleste elever var forberedt på det. Nogle få blev mindet om, at efteråret er kommet, og derfor kan vejret af og til skifte noget. Det er godt at have regntøjet i orden, så man kan klare en lille byge. Hvis det regner for meget, vil vi blive indenfor i frikvarteret, men en lille byge vil ikke holde os tilbage.

Nye Bibler

Der har været en ny interesse for at få Bibler i den senere tid. Det er dejligt. En Bibel kan stadig købes på Gideonskolen for 100,- kr. Pengene kan medbringes i skole, og så får man sin Bibel samme dag, så længe vi har nogle. Vi har netop købt en ny portion, så vi kan klare efterspørgslen lidt endnu. Tillykke med den nye Bibel.