Nr. 28 - 17. september 2004

Stevninghus

Om godt en uge skal vi på lejrskole. Forældrenes egenbetaling er 350,00 kr. pr. barn. Betalingen skal ske senest på fredag, den 25. september 2004. Eleverne må højst medbringe kr. 50,- til lejrens slikbutik. Disse penge skal også indbetales inden afrejsen. Pengene kan afleveres kontant på skolen eller indbetales på skolens bankkonto. Hvis man ønsker en anden betalingsordning, skal det aftales inden vi rejser.

Vi rejser mandag den 27. september fra Høje-Taastrup station. Afrejsetidspunktet meddeles i informationsmaterialet, som sendes hjem først i næste uge. Vi kommer hjem igen fredag, den 1. oktober ca. kl. 14. Endeligt tidspunkt vil fremgå af informationsmaterialet. Der er ingen SFO når vi kommer hjem.

Et minuts stilhed

Undervisningsminister Ulla Tørnæs opfordrede alle landets skoler til at holde ét minuts stilhed i tirsdags, den 13. september 2004, i forbindelse med den ulykkelige afslutning på gidseltagning af skolebørn på en skole i Baslan i Nord-Ossetien.

Vi fulgte opfordringen og var således med blandt de mange skoler i hele EU, som kl. 12 holdt et minuts stilhed til minde om ofrene og deres familier. Skolens flag var på halv for også at markere vores holdning udadtil. Det var følsomt, men godt - fordi vi kunne bede for familierne.

Vand i SFO

Et par gange i den forløbne uge har vi afprøvet nyt legetøj til eleverne i skolens SFO. Vi har købt nogle sæt af en "vandbane", som kan sættes sammen eller laves i mindre enheder. "Børn og vand" er noget særligt. Det engagerer og udfordrer. Og det skete også med dette lille initiativ.

Vi har andre nye ting, som prøves af i den nærmeste fremtid.

Hyggelig leg i gården

Nu er det sjippetov, som er in. Mange steder på legepladsen er der gang i sjippetovet. Der hoppes ind og ud - og springes over og under snoren. Det er mange søde og sjove lege, som opstår og forsvinder i sæsonen.

Lige nu er det altså "sjipning". Det er en fornøjelse at se vore elever i dejlig udfoldelse på legepladsen.

ABC-afsluttes i dag

"Alle Børn Cykler" afsluttes i dag. I to uger har vore elever cyklet for at deltage i konkurrencen sammen med børn fra 800 andre skoler. Nu skal det gøres op, og vi skal sende besked om vores resultater til "ABC". Vi er selvfølgelig spændt på, om vi vinder, men vi har været med.

Det er sjældent, vi har haft så mange cykler på skolen. Vi har sat cykelstativer op til 45 cykler, og det vil under normale omstændigheder slå til. Men i disse uger har det været alt for lidt. Eleverne har hygget sig med lidt ekstra motion, og det har været godt. Tak for indsatsen.

Skolekøkken

De sidste mange fredage har en af de meget ønskede privilegie-aktiviteter været skolekøkkenet. Her er der bagt og lavet suppe eller andre spændende retter. Eleverne skal spise deres egen produktion, og det har været en særlig udfordring. Måske kan eleverne være til gavn derhjemme med de nye erfaringer?