Nr. 18 - 28. maj 2004

Glædelig pinse

10 dage efter Kristi Himmelfarts dag og 50 dage efter påske er det pinse. Jesus sendte Helligånden til disciplene, for at Han skulle være hos dem altid. De skulle få kraft til den opgave, Jesus havde givet dem. De skulle ud i alverden og forkynde evangeliet for alle folk. Helligånden er disciplenes vejleder og hjælper. Han går med og er hos dem. Der er en tydelig forskel på disciplene før og efter pinse.

Den første menighed - kirke - blev startet, og der var en frimodighed og glæde over disciplene og deres arbejde, som gør os glade.

Pinse har måske lidt mindre opmærksomhed end jul og påske, men tage ikke fejl: det var på grund af pinsen, at de gode nyheder om frelsen i Jesus Kristus kom til Danmark.

Gudstjenesten i tirsdags og de daglige samlinger har givet vore elever et billede af dette.

Glædelig Pinse.

Krig og konventioner

I mandags havde C2 og C3 en guidet tur til Tøjhusmuseet. Det var et led i undervisningen i samfundsfag. Der findes regler - også i krig. Den senere tids vidnesbyrd om overtrædelser af disse regler i Irak har vagt opmærksomhed. Derfor er der grund til at arbejde med emnet.

Det var en spændende og udfordrende oplevelse for vore elever.

Tilbage til forsiden

Mad og motion

I går havde vi 8. klasse med i Multihallen ved Vallensbæk Skole. Det var et arrangement som alle kommunens 8. klasser var inviteret til. Det blev et foredrag, som gav en ny opmærksomhed på vigtige emner som sundhed og motion.

Kultur week-end

Gideonskolen har lovet at medvirke i Brøndby Strands kulturweek-end. Vi skal medvirke ved åbningsmødet fredag, den 11. juni.

Det er næsten i forlængelse af skoledagen, og vi håber at vore elever har tid og lyst til at være med. Vi har jo en del elever på skolen, som bor i Brøndby Strand. Derfor er det også naturligt for os at være med.

Vi marcherer fra skolen ca. kl. 15:15 og går gennem området forbi kirken og plejehjemmet ved Æblehaven og er fremme ved samlingsstedet ca. kl. 15:45. Vi har derefter et par optrin og lytter til åbningstalen. Efter en lille forfriskning går vi tilbage eller overlader børnene til forældre på stedet. Der sendes nærmere besked om dette. Se billederne og videoen fra vores deltagelse i 2002

Vigtige datoer i juni

Fredag, den 4. juni kl. 14:30: Besøg af næste års børnehaveklasse.

Mandag, den 7. juni kl. 9:00: Omfotografering.

Tirsdag, den 8. juni kl. 8:30: Lift-foto af alle elever.

Torsdag, den 10. juni: Bonusbutik.

Fredag, den 11. juni: Kultur weekend.

Torsdag den 17. juni kl. 15:30 - 17:30: Afslutningsfest. Alle elever og forældre er velkommen.

Fredag, den 18. juni kl. 08:30 - 11:00: Sidste skoledag for alle elever. Der er ingen SFO bagefter.

Lørdag, den 19. juni 2004: Rengøringsdag. Kom og hjælpe med at gøre skolen sommerklar. Der sendes nærmere besked med mulighed for tilmelding.