NYHEDSBREV

Nr. 30 - 29. september 2003


Farvel til Visby

Så er vi hjemme igen. Alt gik planmæssigt, så både tog og bus kørte som forventet og bragte alle elever hjem igen i god stand.

Der var gensynsglæde, da vi mødte forældrene på Høje Taastrup Station i fredags. Nogle elever var lidt trætte, men det blev også en oplevelseslejr af de helt store.

Lejrstedet var tilfredsstillende, selv om vi har været bedre vant på Hvidekilde. Omgivelserne var spændende og inspirerende. Det var en stor fordel, at vi havde vores egen bus med. Det gav den fleksibilitet i programmet, som sådan en lejr krævede.

Nu skal vi have lidt tid til at efterbehandle de mange indtryk, og der vil være elever, som i den kommende tid vil bidrage til udsmykning af skolen med plancher og projekter. 

Tak for hjælpen

Tak til alle forældre, som har hjulpet med at bage. Det var en stor hjælp, at vi kunne tage kager frem fra lageret til mange anledninger.

Tak til Pia Hegazy, som hjalp til i køkkenet. Tak til Johnny Grønhøj, som kørte bussen og spillede guitar til vore mange samlinger. Tak til Stendor Johansen, som gav det hele et ekstra pift og lagde mange kræfter i for at få lege til at fungere og ordne mange praktiske opgaver. 

Geografi og historie

Sønderjylland er fyldt med spændende historie og geografi.

Der er nok ingen af vore elever, som glemmer turen til Vadehavet. Naturvejlederen gjorde sit til den særlige oplevelse, og den spændende vandretur på bare tæer i Vadehavet mellem sandorme og krebs huskes sikkert længe.

Vi så Schackenborg Slot og besøgte stedet, hvor de to guldhorn blev fundet. En del elever fik lejlighed til at besøge Hjemsted Oldtidspark og gjorde nogle fine fund, som de fik med hjem.

De store besøgte Orion Planetariet i Jels onsdag aften og fik en usædvanlig fin oplevelse - også selv om det var overskyet, så man ikke kunne se stjernerne gennem teleskopet. Det har vi så til gode.

Trøjborg ruin blev besøgt både ved dag og ved nat, og slottets historie knytter mange forbindelser til det, eleverne i forvejen kender til Danmarks historie.

Lars Schultz fortalte om agenter og koder i tilknytning til interneringslejren i Frøslev fra Anden Verdenskrig. I den forbindelse fik en del elever også en spændende oplevelse med en kortbølgeradio, som vi blev præsenteret for. Vi havde forbindelse med steder langt omkring i verden. Det vil vi nok høre mere til senere. 

Billeder på Internet

Vi har taget mange billeder, og en hel del har været til rådighed siden i lørdags på Gideonskolen web-side. Prøv at se og oplev Visby-lejrskole, og lad børnene fortælle om deres mange oplevelser.
 


Så er der Alpha-kursus

Den første torsdag aften af seks med Alphakursus er på torsdag, den 2. oktober 2003.
Vi mødes til spisning kl. 18:30. Derefter er der et oplæg, som er samtalegrundlag over en kop kaffe. Vi sluttter senest kl. 21.
Vi har en del tilmeldinger, men hvis andre ønsker at være med, så ring til Ib Johansen og meld dig til. Ring på tlf.: 40 10 53 67. 

Plads til gæstelærer fra Sydafrika?

På fredag kommer endnu en medarbejder fra Sydafrika, men vi har ikke noget sted, hvor Calvin Jordan kan bo. Kan du hjælpe, så ring til Ib Johansen og hør nærmere.
 


Stjerneprojektor i Orion Planetariet

Se flere billeder fra lejren, tryk her!