Nr. 29 - 19. september 2003

På vej til Visby

I dag har vi givet skolens elever de sidste oplysninger om maxi-lejren i næste uge. Vi har talt om rejsen frem og tilbage, og om det eleverne skal have med og det, de ikke skal have med.

Vi har satset meget på, at det skal blive en oplevelsesuge af de helt store. Der er planlagt mange ting, og eleverne deles op i to grupper til de fleste aktiviteter. Vi udnytter den gunstige beliggenhed i Sønderjylland til både at have nogle historiske og geografiske oplevelser.

Rejseoplysninger:

Eleverne er delt i to hold. Alle har modtaget en oversigt, så det skulle være let at holde styr på udrejse og hjemrejse. Hvis man skulle have brug for at se det igen, så kan man finde det på skolens hjemmeside ved at klikke på: Rejseforhold.

ENIGMA

Sjov på nettet

På lejren vil eleverne få kendskab til en berømt kode-maskine, som blev brugt under 2. verdenskrig til at kryptere breve og meddelelser mellem de tyske styrker. Vi har tænkt at udfordre vore elever lidt på dette område, og har man lyst til at vide mere om "ENIGMA", finder man oplysninger på Internettet ved at klikke på ordet.

Kevin, Allan, Nicholas og Danny

Vi har selv samlet den

Vore ældste elever har nu samlet en computer under kyndig ledelse af Lars Schultz.
Den er parat til installation af software og vil inden længe komme til at fungere som server for nogle af de andre elevers hjemmesider.
Hvis I vil vide noget om computeren, så spørg Kevin, Allan, Nicholas og Danny. De er klar med deres maskine, som er et eksamensprojekt.

Birgitte, Lotte og Kirstine

Farvel til praktikanter

I går var sidste dag for vore praktikanter. En af dem havde en lille snog med, som eleverne fik lov til at studere nærmere.

Praktikanterne har nu været på skolen i 60 timer fordelt over tre uger. Vi har været meget glade for at have dem på skolen og glæder os til at høre, hvordan det kommer til at gå med de videre studier. Tak for jeres indsats - vi ønsker jer alt godt fremover.

En lille snog på besøg

Gideonweb

En del forældre har allerede henvendt sig for at få adgangskoder, så de kan besøge "Gideonweb". Det er et program, som viser elevens undervisningssituation.

Det er ikke så interessant for de yngste elever. Først for elever fra 2. klasse kan det sige noget reelt. Det kræver også en lille smule forklaring for at tolke grafer og udviklingsbeskrivelser rigtigt.

Vi regner med snarest at invitere til et lille kursus for særligt interesserede. Vil man følge med i sit barns udvikling på Gideonskolen, så send en e-mail til lars@gideon.dk med det password, man ønsker, så sender vi elevkoden tilbage og bekræfter, at der er adgang.

Op på tå og hagen frem

Træningen er i fuld gang for mange aldersgrupper. Her er Rose Broholm i sving med juniorpigerne. Det er vigtigt med den rette holdning, så der trænes med det.

Se mange flere billeder både om dette og meget andet på skolens Intranet. Klik på "Gideonskolen" og følg med i ugen, der gik.