NYHEDSBREV

Nr. 15 - 2. maj 2003


Tilbage i hverdagen

Kulde og regn afløste den fine sommer fra sidste uge. Det er godt, at vi er tilbage på Gideonskolen. Her er læ, lys og varme inden døre, og det er et godt klima at arbejde i.

Vore elever tog fat med frisk mod på det daglige arbejde i mandags. Det er også mere end to uger siden vi sidst sad i lærecenteret, og selv om alle kender rutinerne, kan man godt komme lidt ud af rytmen.

Nu er der ca. 7 uger tilbage af dette skoleår, og det er nu, der skal sigtes mod målet. Vi har opfordret vore elever til at se nøje på, hvor langt de er kommet med deres PACEs, og tage et stort initiativ for at nå målet i dette skoleår inden sommerferien.

Man skal nå 12 PACEs i hvert fag, og mange er godt på vej og skal nok nå det. Andre må arbejde lidt mere, og måske også have lidt med hjem for at blive færdige. Tak til alle forældre, som har lovet at hjælpe med. 

Gideon-web

Vores Internet-baserede database er nu ved at være klar. En af skolens forældre har udviklet databasen for at hjælpe os med en meget høj grad af information til forældre omkring deres barns udvikling. De foreløbige modeller ser rigtig gode ud, og vi glæder os til at præsentere det nærmere ved skolens årsmøde. Foreløbig tak til Peter Møller-Christensen for en fornem indsats med det store arbejde. 

Sommerfuglene slap fri

På lejren slap vi sommerfuglene fri. Vi har gennem nogle uger fulgt lavernes liv til pubber, og midt i påskeferien brød de smukke Monark-sommerfugle gennem deres pupper. Først den ene vinge, så den anden, og så kunne vi se dem begynde at flyve.

Vi tog dem med på lejren for at alle kunne nyde det smukke syn. Selv om vi har set mange sommerfugle, så er det alligevel noget andet at se "vores egne" folde sig ud og svæve væk.

Det var ikke så let at få dem ud i naturen. De ville gerne sidde på fingeren og på blusen, men til sidst slap de taget og forsvandt.

Silkelarverne er stadig forpuppede, og vi er spændt på, hvornår de bryde igennem.

Skolens "zoologiske have" er et spændende element i eleverne hverdag. Vi regner med at fortsætte - også med udbygningen af det. 

Evolution og Skabelse

I går fik vore elever fra 6.-10 klassen et fornemt indblik i evolution og skabelse. Tak til lektor Henrik Brohus fra Aalborg Universitet, som havde forberedt en præsentation med forklaring på væsentlige sider af de to teorier. Vi vil gerne bidrage til en større forståelse af livsfilosofier, samtidig med, at vi ikke lægger skjul på, hvad vi selv står for.

Omkring 30 forældre deltog i aftes i en tilsvarende præsentation, så vi benyttede anledningen til at til give forældre et fagligt og holdningsmæssigt input også.

 

Årsmøde

Mandag, den 12. maj 2003 kl. 19.Vi beder alle skolens forældre om at huske skolens årsmøde.

Skolens beretning for 2002 bliver præsenteret og regnskabet forelægges af skolens revisor. Vi får besøg af skolens tilsynsførende, Kai Hansen, og planer for det næste skoleår forelægges. Vi regner også med at vise glimt fra lejrskolen på Hvidekilde.