Nr. 10 - 21. marts 2003

Krig i Irak

Det er svært at finde passende ord til at beskrive den aktuelle situation i Irak. Vi forsøger vort bedste for at holde - især de ældste - elever opdateret om udviklingen.

Vi kan gøre noget - vi kan bede for lederne i de involverede nationer. Og det gør vi. Bibelen siger, at en retfærdigs bøn har en mægtigt virkende kraft. Vi kender Ham (nemlig Gud), som indsætter og afsætter konger, og Gud har en visdom, som er værd at bede om også for de store nationers ledere.

Flere besøg

I denne uge har vi haft flere besøg. I mandags og tirsdag hilste vi på Rikke Black Kristiansen, som er lærerstuderende fra KDAS. Hun skal være hos os hver mandag og tirsdag i nogle uger, og hun arbejder under Else Lange med dansk og engelsk.

En studerende fra RUC har besøgt os i tirsdags og onsdags. Hun har sammen med en medstuderende været her tidligere for at blive forberedt på dette besøg. Hun skal skrive en stor opgave om ACE, og vi har tilbudt at hjælpe hende med informationer.

På Teknisk Museum

I går kørte ca. 50 af vore elev i bus til Helsingør for at se Teknisk Museum. Nogle af eleverne havde arbejdet med "Aerodynamik og Luftfart" og skulle skrive et projekt om danskeren Ellehammer og den første danske flyver. Alle andre skulle have en fin oplevelse af historisk teknik.

Vejret var fantastisk og dagen blive en af de rigtig gode for de mange elever.

Afghanistan og Indonesien

I næste uge får vi besøg af Sven Straarup, som har været udsendt af Mission Øst til Afghanistan. Han vil fortælle - især de lidt ældre elever - om den aktuelle situation i Afghanistan og lidt om den historiske baggrund.

I løbet af kort tid vil vore elever også få et indblik fra Indonesien. Henrik Due Jensen har været udsendt af Dansk Europamission for at undersøge muligheden for en hjælpeindsats blandt de fattige i Indonesien. Vi ser frem til det udblik, som vore elever også på denne måde får.

Revision på skolen

Skolen revisor kommet et par dage i næste uge for at revidere skolens årsregnskab for 2002. Det skal være klar til indsendelse til Undervisningsministeriet inden den 15. april. Regnskabet ser godt ud. Det forventede overskud, som blev omtalt ved Midtvejsmødet i begyndelsen af februar ser ud til at holde.

ACE-konference

Den 4. og 5. april er der igen i år Nordisk konference om ACE på Gideonskolen. Gæstetaler bliver i år Graham og Pam Yoko og Val Yoko (enke efter Trevor Yoko).

Konferencen starter om fredagen kl. 13 - derfor vil vore elever få fri kl. 12. SFO’en vil være åben som sædvanlig, men hvis det er muligt at finde alternativ pasning, vil vi være meget taknemmelig for det. Alle skolens medarbejdere er med til konferencen.

Farvel

I fredags sagde vi "farvel" til Jonas og Simon Bjerre og til Samuel Bugyei, som efter aftale er startet på en anden skole. Tak for den tid, vi har haft sammen på Gideonskolen.

Kalenderen

28. marts: Besøg af Sven Straarup, som fortæller om Afghanistan.

4. - 5. april: ACE-konferencen på Gideonskolen med besøg fra Sydafrika.

10. april kl. 18:30: - Påskegudstjeneste, hvor Graham Yoko taler. Mere om dette senere.

22. - 25. april: Lejr på Hvidekilde for alle skolens elever.