Nr. 07 - 28. februar 2003

Det er ikke til at se det

I onsdags fejrede vi Else Langes 50-års fødselsdag. Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Man kan ikke sige Else Lange uden også at sige Gideonskolen. Dagen blev fejret med tilbageblik på Gideonskolens start og udvikling. Eleverne så udvalgte videoklip fra skolens begyndelse til indvielsen i juni 2001.

Der er sket meget i de forløbne år, og der er altid en risiko for at gode oplevelser fortoner sig i hverdagens udfordringer. Vi brugte anledningen til at samle lidt op på Gideonskolens historie. Det var spændende.

Vi ønsker Else Lange hjertelig tillykke på dagen og udtrykker vore varmeste og bedste ønsker for fremtiden.

København rundt

Ulla Hansen tog C1-gruppen med på en tur omkring i København i går. Man havde brugt en del historietimer til at tale om Christian IV og nu var det tid til at se Rosenborg Slot, Rundetårn og mange andre af de berømte bygninger i København. Det blev en spændende og indholdsrig dag, som forløb rigtig godt.

Personalia

Debbie Aylward har hjulpet os lidt om torsdagene i nogle måneder. Hun er nu så engageret på en anden skole, at det er svært at få tid til Gideonskolen også. Vi siger tak for hendes indsats og ønsker hende Guds velsignelse i sine øvrige opgaver.

Andre af skolens medarbejdere vil overtage Debbie Aylwards gruppetimer.

Connie Leifsson har været som vikar på Gideonskolen i denne uge. Det har været et meget positivt besøg, og vi håber at kunne udbygge samarbejdet.

Lars Schultz er ansat på Gideonskolen fra 1. marts. Vi har gennem lang tid glædet os over Lars Schultz arbejde med udvikling af skolens IT-område. Det bliver et af de ansvarsområder, Lars Schultz også fremover vil få. Der vil også blive en del undervisningsopgaver bl.a. med dataundervisning og fysik. Velkommen til fortsat engagement.

Planlægning

Undervisningsrapporten sende hjem

fredag, den 7. marts 2003.

Forældrekonsultationerne bliver

tirsdag og onsdag, den 11. og 12. marts 2003.

Der hjemsendes som sædvanlig nærmere information, men vi beder forældrene om at reservere datoerne.

Fokus på undervisning

I denne uge har vi haft særlig fokus på arbejdet i det store lærecenter. Eleverne er blevet motiveret til at følge godt med i deres eget arbejde. Arbejdspladsens indretning og udstyr er blevet checket, og stjernerne er blevet talt.

Det er et led i vores ønsker om at gøre eleverne ansvarlige for deres egen udvikling.

CITA-anerkendelse

Vi har netop modtaget besked om en fornem anerkendelse, som er tildelt en kreds af ACE-skoler i USA.

Organisationen CITA arbejder på akkreditering af skoler ud fra deres kvalitet i undervisning og opfyldelse af lovkrav og bestemmelser samt fornem fremtræden i bygning og livsstil. Mere end 30.000 skoler i over 100 lande har denne akkreditering.

PISA-undersøgelse

Gideonskolen er blevet bedt om at være med i en opfølgende PISA-undersøgelse omkring elevers faglige status sammen med de mere "bløde" værdier. Det gælder en tilfældig udvælgelse af elever, som er født i 1987. De aktuelle elevers forældre bliver kontaktet. Vi er glade for at kunne bidrage til denne europæiske undersøgelse.