Nr. 40 - 13. december 2002

Glæden, som kommer og går

I dagens juleoptrin på Gideonskolen er det H. C. Andersens eventyr: "Grantræet" som er i centrum. Det har en lidt trist afslutning. Træet hugges om og slæbt ud. Det meste af der, vi har lagt i julen har det på samme måde. Glæden kommer og går, hvis den alene er knyttet til pynt, mad, gaver og andre forbigående ting..
"Se, jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket: i dag er der født jer en frelser i Davids by. Han er Kristus, Herren."

Der er altså mere at sige om glæden - især hvis man finder den glæde, som blev præsenteret for hyrderne i forbindelse med Jesu fødsel.

Der er virkelig meget at glæde sig over i hverdagen - også når julen er slut. Men julens dimension med Kristus som Herre og Frelser, kan give hverdagen en varig glæde og inspirere til mange handlinger og spændende tanker.

ABC-fest

I onsdags var der fest for ABC-gruppen. Alle er nu i gang med at læse. Vore elever sluttede midt i november med "Lyt og Læs", som er skolens læseindlærings program. Derefter fik eleverne deres første læsebøger, som er Science og Orientering. Nu har de også fået den første Dansk-Pace.

Vi har haft stor succes med dette læseprogram og eleverne er også i kommer kommet godt igennem programmet og er kommet langt med læsningen.

Eleverne fik deres fine diplomer og en dejlig dag med fest og farver. Tillykke med det - og kom så videre med læseudviklingen.

Flået fasan

I mandags fik vore elever en særlig oplevelse i projekttimen. To fasaner blev flået og gjort klar til tilberedning. Det var Claus Nilsson, som havde været på jagt i week-enden, og Fabian flåede dem og fortalte om fjer og indhold i de smukke fugle.

Ind under jul

I næste uge er det sidste skoleuge i 2002 . På mandag henter vi det store juletræ, som skal stå i salen og pynte i juleferien.

På næste fredag - den 20. december - er det sidste skoledag og så har vore elever juleferie.
Fredag, den 20. december bliver en kort dag for eleverne. Vi har juleafslutning.
Eleverne møder som de plejer kl. 8:30 og er i skole indtil kl. 11. Det er en dag, som kun er for elever.
Vi har lavet et festprogram til børnene, som vi glæder os til at præsentere for dem og involvere dem i.
Så husk festtøj og godt humør.

Ingen SFO

Vi har ingen SFO på fredag, den 20. december. Skolen lukker kl. 11, når elever er sendt hjem. Skolens medarbejdere har derefter en frokost sammen inden de også går på juleferie.
Hvis forældre har problemer med at finde alternativ pasning, så tal med os, vi vil gerne prøve at hjælpe.

Første skoledag i 2003

Den første skoledag efter nytår er mandag, den 6. januar 2003. Det er en helt almindelig skoledag med vores normale mandags-program.