Nr. 39 - 6. december 2002

Velkommen advendt

I mandags tændte vi det første lys i skolens advents-dekoration. Det er en del af traditionerne på Gideonskolen ind under jul. Eleverne husker fra år til år den gamle adventssang: "Velkommen grønne adventskrans". Forskellige elever får lov til at tænde lysene.

Vi læser i denne måned Juleevangeliet fra Lukas kap. 2. Eleverne er rigtig dygtige, og de vil kunne hele afsnittet udenad inden de går på juleferie.

Vi synger meget. Det gælder både traditionelle julesalmer og sange med julens budskab i mere moderne udgave.

Julepynt på Gideonskolen

I fredags blev skolen pyntet op. Eleverne var med, og det betød at vi stort set var færdige ved skoledagens afslutning. Mange søde små dekorationer pryder vinduer og gange foruden de mange juletræer, som vi selv har hentet i skoven.

Nu er der tid til at nyde den dejlige sæson og lytte til julemusikken og glæde sig over alle de smukke ting.

Fra på mandag vil vi lade vore elever i forskellige grupper se udvalgte videoafsnit, som er med til at sætte julen i relief.

Ægte jul

Vi gør meget ud af at præsentere den "ægte" jul. Der er rigeligt omkring vore elever, som peger på det kommercielle i julen og alt det ydre. Vi vil gerne lede vore elever ind til kernen. Gud gav os en frelser - det er Jesus Kristus. Hvis det budskab begraves i gaver og julestads, så tager vi alle sammen fejl. Det vil vi gerne gøre noget ved.

Knas og kager

I onsdags var det vore mindste elever, som lavede julekage. Det blev lidt af en oplevelse for dem at smage på kanelstænger og slå æg ud til kagen. Jo, der er meget at lære, når man kun er 5 år gammel. Men festligt er det, og sjovt kan det blive, når man i fællesskab går på opdagelse i køkkenet med opskrifter og kagedej.

SFO i julen

Der bliver ingen SFO i julen. Vi har tilbudt alle tilmeldte til Gideonskolens SFO at holde åbent, men interessen har være så lille, at det ikke er muligt at gennemføre. Vi har talt med den ene forældre, som ønskede det, så man kan arbejde med alternativ pasning.

Jul på Gideonskolen

Fredag, den 13. december 2002

kl. 15:30 - ca. 17.

Skolens elever opfører:

H.C. Andersens:

GRANTRÆET

Alle skolens elever med familier og pårørende er meget velkomne.
Der bliver en lille servering i forbindelse med arrangementet.

Hverdagens små behov

Midt i alle forberedelserne til "Jul på Gideonskolen", den 13. december, skal skolen fungere godt. Vi minder derfor alle om at have godt med blyanter med i skole. Husk også lineal og viskelæder af passende kvalitet.