Nr. 36 - 15. november 2002

Rapport fra Tjekkiet

Vore ældste elever blev modtaget med klapsalver og kærlige ord, da de i tirsdag igen var tilbage på skolen. Det var godt at se dem, og rapporterne var rigtig gode.

Oplevelsen og de mange indtryk var utrolig flotte. Vi glæder os til at mødes med forældrene til denne aldersgruppe, så video og billeder kan blive præsenteret nærmere.

Besøget i præsident Harwell residens, i koncentrationslejren, Theresienstadt, og på klosteret "Svarti Jan" blev usædvanlige oplevelser. Hertil kom det fine fællesskab og de mere turistprægede oplevelser i den smukke by, Pragh.

Flere elever har spurgt, om de også kunne få en sådan tur, når de kommer i den alder. Det vil vi gerne arbejde for, og måske er der andre rejsemål, som også kunne være inspirerende at tænke på.

Et godt besøg

I mandags havde vi gæster fra Undervisningsministeriet. Vi oplever det som et meget godt og gensidigt udbytterigt besøg. Kontorchefen fra Institutionsstyrelsen kom sammen med sin nærmeste medarbejdere og to fagkonsulenter.

Skolen blev præsenteret og fremtrådte i fineste form. Vore elever var belevne og opmærksomme og viste og fortalte om deres arbejde på Gideonskolen.

Der blev udtalt rosende og anerkende ord til vore elevers dygtighed, og de fire medarbejder fra ministeriet blev præsenteret for skolens filosofi, pædagogik og historie, og de fik en meget omfattende dokumentation med tilbage til ministeriet. Nu arbejder de på at færdiggøre et notat til ministeren om Gideonskolen.

Vi regner med at besøget har åbnet for en fremtidig positiv dialog. Det er altid lettere at kommunikere, når man har mødt hinanden.

Bryllup

På lørdag, den 16. november skal Benedikte Lange giftes. Brylluppet finder sted i Værløse kirke. Vi ønsker rigtig hjertelig tillykke til Benedikte og Michael Back. Det er en glædelig begivenhed, som alle på skolen har taget del i. Skolens elever har skrevet små og større hilsener til brudeparret. I næste uge vil Benedikte ikke være på skolen. Hun har fri til bryllupsrejse.

Sygdom

Else Lange skal opereres på mandag for en diskusprolaps. Der vil gå nogen tid, før Else Lange igen bliver klar til at genoptage sin tjeneste i fuldt omfang, men hun vil ret hurtigt være klar til at præge arbejde med sine gode tanke og idéer. Vi beder om, at alt kommer til at gå godt.

SFO i julen

På hverdage i juleferien har skolens SFO åbent. Vi ønsker at vide, hvor mange, der ønsker at gøre brug af det. Interesserede forældre bedes inden den 1. december give besked til Britta Christensen. Vi minder om, at der minimum skal være fem elever for at SFO’en er åben.

Vi forbereder jul

I går begyndte en del af skolens elever at træne til vores store "JUL på Gideonskolen", som finder sted den 13. december om eftermiddagen. Årets store opsætning bliver H.C. Andersens kendte eventyr: "Grantræet". Næsten alle skolens elever er involveret på den ene eller den anden måde.