Nr. 15 - 25. april 2002

Store bededag

I morgen er det "store bededag". Mange har sikkert glemt forklaring på den dag - men det er stadig en helligdag. Dagen stammer fra 1686, og er en faste-, bods-, og bede dag - den fjerde fredag efter påske.

I gamle dage holdt man bods- og bededage f.eks. efter store ulykker - og så var det tre dage ad gangen, Første gang var i 1546, men det blev kongen for meget med de mange fridage - så derfor blev alle bededage samlet på en dag: Store bededag.

Vi tror på bøn. Bibelen fortæller, at en retfærdigs bøn har en mægtigt virkende kraft. Vi anbefaler vore elever og familier, at man beder - men ikke kun på den store bededag - men hver dag.

Og så glæder vi os sammen med vore elever over at der stadig er en fridag, som er mere end 300 år gammel. Gad vide, hvor længe den får lov at blive der.

Vi har fri i morgen på Store Bededag - og ses igen på mandag, den 29. april 2002.

Eksamen

På torsdag i næste uge starter den årlige "eksamen". Eleverne i 9. og 10. klasse skal til prøve. Det glæder dansk, matematik, engelsk, tysk og fransk.

Vore elever er vel forberedt, og det vil næppe blive bemærket af andre elever på skolen, men nu er det bekendtgjort for alle.

Vore elever skal op til de sammen prøver som i folkeskolen. Prøverne ligger på samme tidspunkt og på samme dato overalt i Danmark. Undervisningsministeriet vælger censorer til at rette prøverne sammen med skolen lærere.

De mundtlige prøver starter i slutningen af maj.

Vinder-go-car

Skoledag på en lørdag

Lørdag, den 25. maj 2002 er en almindelig skoledag. Gideonskolen skal - som alle andre skoler - haver 200 skoledage. Derfor har vi planlagt en lørdag samme med alle skolens elever og familier.

Vi planlægger en familiegudstjeneste lørdag formiddag efterfulgt af aktiviteter i lokalområdet. Vi slutter med en frokost i det frie omkring Gideon-skolen og beder alle vore forældre og elever om at sætte kryds ved dagen i deres kalender. Vi gør opmærksom på, at datoen er planlagt fra skoleårets begyndelse.

Indendørs legeplads

I onsdags var elever i forskolen og ABC-gruppen på tur til den indendørs legeplads på Nørrebro i København. Som altid havde man en rigtig dejlig tur med mange aktiviteter.

Årsmøde på Gideonskolen

Onsdag, den 15. maj 2002 kl. 19:00 inviterer vi alle skolens forældre til årsmøde. Det er et vigtigt møde, som vi anbefaler alle skolens familier prioritere.

Skolens revisor kommer og fremlægger regnskab, eleverne medvirker og der bliver tid til at se lidt fra den sidste lejr på Hvidekilde.

Der er også valg til skolens bestyrelse og meget andet på programmet.

DATOPLAN

2.-7. maj: skriftlige prøver

(gælder kun elever i 9. og 10. klasse)

6. og 13. maj 2002: Alpha-kursus

15. maj 2002: Årsmøde

25. maj 2002: Familiegudstjeneste og skovtur.