Nr. 04 - 24. januar 2002

Trevor Yoko er død

Vores meget nære ven og inspirator, Trevor Yoko, døde i lørdags, den 19. januar 2002.

Det var en trist besked, vi fik i lørdags. Trevor Yoko og hans hustru Val kørte sammen efter morgenmaden for at købe ind. Ved rødt lys faldt Trevor Yoko sammen over rattet på grund af et hjerteanfald og døde inden ankomsten til hospitalet.

Trevor Yoko blev kun 67 år gammel. Han har betydet utrolig meget for Gideonskolen og for udviklingen af A.C.E.-skoler i Danmark.

Trevor Yoko kom til Danmark i 1991 for at fortælle om A.C.E.-skolen. Ingelise og Ib Johansen og Else Lange var blandt de første, som mødte ham. Det blev til en stærk inspiration og vision, som førte til start af den første A.C.E.-skole i Danmark, som startede i 1992 under Ib Johansens ledelse.

Derefter kom flere skoler til og den pædagogiske idé bredte sig.

Trevor Yoko har været en vigtig nøgleperson i udviklingen af disse kristne skoler. I Sydafrika har han været leder af skolebevægelsen, som har udviklet sig fra 104 skoler i 1991 til mere end 1.700 skoler i dag.

Trevor Yoko har besøgt os mange gange. Gideonskolen har været vært for de årlige A.C.E.-konferencer, hvor Trevor Yoko har været hovedtaler.

Trevor Yoko besøgte os til Gideonskolens indvielse i juni sidste år, og har fulgt Gideonskolen siden dens start. Den nye bygning og hele udvikling var en stor glæde for vores ven. Han har stået med i kampen for skolens opbygning.

Trevor Yoko efterlader sig hustru og to voksne børn, som begge er gift og har børn.

Det var altid en glæde og inspiration at have vores ven omkring os. Vi ærer hans minde og ønsker Guds fred over familien.

Børnenes ven

Trevor Yoko elskede børn. Han ønskede at være sammen med dem. Han gav sig altid tid til at hilse på dem og være noget for dem. Der var altid tid til at dele en tanke fra Guds Ord med børnene, og han elskede at bede med dem.

Det oplevede vi også i november, da Trevor Yoko besøgte os for sidste gang. Han var med ved alpha-kursets afslutningsaften og talte til børnene dagen efter, inden han rejste videre til Norge.

Ib og Ingelise Johansen

Torsdag eftermiddag rejser Ib og Ingelise Johan-sen til Sydafrika for at deltage i begravelsen, som finder sted på fredag. Vore elever har tegnet og skrevet og udtrykt deres tanker i anledning af Trevor Yokos død. Ib og Ingelise Johansen er tilbage på Gideonskolen igen på næste fredag. Else Lange er ansvarlig for skolens hverdag den næste uge. Hvis der bliver brug for det, kan man ringe på mobiltelefon: 20 97 47 68.

Forældremødet udsat

Det planlagte forældremøde på tirsdag i næste uge er af samme årsag udsat. Vi har i stedet planlagt at halvårsmødet for forældre afholdes onsdag, den 13. februar 2002 kl. 19. Reservér datoen - Velkommen!

Fripladstilskud

Skolens bestyrelse fordelte i mandags de 37.800,- kr, som Gideonskolen har modtaget til fordeling mellem forældre, som har ansøgt om dette.

PACE-opkrævninger

I denne uge er der med eleverne sendt opkrævning for PACE-forbrug mv. for den sidste del af 2001. Det gælder perioden fra oktober til december. Vi beder forældre om at indbetale sammen med skolepengene i slutningen af januar. Man kan overføre pengene via bank eller giro.