BRING YOUR OWN DEVICE

Tag din egen Laptop med på Gideonskolen

For at anvende en Laptop (bærbar PC) på Gideonskolen, skal den have Windows 7 eller 10 som styresystem. Maskinen skal være fuldt opdateret. Endvidere kræver skolens forsikringsselskab at det antivirusprogram skolen har indkøbt til hver elev skal være installeret, se herunder. MAC supporteres ikke af flere årsager.

Ved anskaffelse af en ny Laptop anbefales det kraftigt at man købe en med med en Harddisk af typen SSD (Solid State Disk) med mindst 120GB plads, samt at der mindst er 4GB RAM (arbejdshukommelse). Køber du en maskine med en gammeldags roterende harddisk er den typisk 10 til 15 gange langsommere!

NY PC!

Installer IKKE noget på Laptoppen før styresystemet er helt opdateret og nedennævnte antivirusprogram er installeret!

1. Kodeord! Vælg et kodeord som du ikke kan slå op på Google! Husk at navne, med eller uden fødselsdato, er et meget dårligt valg! Brug ikke pinkode! Der skal være mindst ét stort og ét lille bogstav samt ét tal.

2. Opdater styresystemet. Brug søgefunktionen (forstørrelsesglasset i nederste venstre hjørne), søg efter: "Windows Update", klik derefter på: "Søg efter opdateringer". Genstart efter installation af opdatering! Gentag ovenstående indtil der efter tryk på: "Søg efter opdateringer" meldes: Windows er opdateret. Hvis man ikke genstarter og aktivt laver en ny søgning, går der 24 timer før næste opdateringspakke vises. Dermed kan der gå mange uger eller måneder før maskinen bliver helt opdateret!

3. Antivirus! Skolen har indkøbt den professionelle version af F-Secure Antivirus til alle elever. Hent den gratis ved at logge ind på "IT" siden  - på samme måde som på "diktat".

4. Følgende gratis hjælpeprogrammer er nødvendige, klik herunder for hurtig installation:

LibreOffice - gratis kontorpakke. Vælg den stabile version i 64bit (pt. version 5.4.6, Dansk - ikke version 6.0.0 eller 5.4.4 eller lavere))
    Husk at installerer "Hovedinstallationsprogram" først, derefter sprogpakken "Indbygget hjælp til LibreOffice". (LibreOffice FAQ)

Åben LibreOffice, vælg: Funktioner, Indstillinger, Indlæs/gem, Generelt, Gem:
    Sæt ved: "Gem automatisk gendannelsesinformation hvert" og vælg 3 minutter.
    Sæt ved: "Opret altid sikkerhedskopi" - afslut med OK.

Adobe Reader
    Husk at fjerne alle ved "tilbuddene" på toolbars og lignende under installationerne!

GeoGebra - matematiksoftware, dansk version - anvendes fra 7. klasse.